ΜΟΣΧΑ-ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 8 ημέρες ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

mosxa1 mosxa2 mosxa3

Διάρκεια: 8 ημέρες
Αναχωρήσεις: 21/06 – 03,17,29/07 – 14,19,26/08 & 02/09


ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΚΡΕΜΛΙΝΟ – ΕΡΜΙΤΑΖ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ – ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ


1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για τη Μόσχα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στη ρωσική πρωτεύουσα νωρίς το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  

2η ημέρα: ΜΟΣΧΑ
Μετά το πρόγευμα ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στη ΜΟΣΧΑ. Θα δούμε την ξακουστή ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, στη βορειοανατολική πλευρά του ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ, με το μοναδικό ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, σύμβολο της Μόσχας, με τους 9 τρούλους του, που ο καθένας συμβολίζει μια γιορτή της Ορθοδοξίας, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, το ΠΑΛΑΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, το πασίγνωστο ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΟΛΣΟΙ, τους λόφους ΛΕΝΙΝ, το τεράστιο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΟΜΟΝΟΣΩΦ κ.ά. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥΣΚΙΝ, με έργα κυρίως ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Δώρο του Γραφείου μας μια βόλτα στο περίφημο «μετρό» της Μόσχας, που οι σταθμοί του, οι επενδυμένοι με μάρμαρα διαφόρων αποχρώσεων, αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης.

3η ημέρα: ΜΟΣΧΑ – (ΚΡΕΜΛΙΝΟ)
Μετά το πρόγευμα συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στη Μόσχα με επίσκεψη στο περίφημο Κρεμλίνο. Θα δούμε τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΟΥΣΠΕΝΣΚΙ (Ανάληψης), τόπο ταφής των περισσότερων Πατριαρχών της Ρωσίας, τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΜΠΛΑΓΚΟΒΕΣΕΝΣΚΥ (Ευαγγελισμού), τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΣΚΥ (Αρχάγγελου), που υπήρξε επί αιώνες τόπος στέψης και ταφής των αυτοκρατόρων και ακόμη τα κρατικά κτίρια, το μεγάλο τσαρικό καμπαναριό, του Μεγάλου Ιβάν, το τσαρικό κανόνι κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε μια βόλτα στο περίφημο "μετρό" της Μόσχας, που οι σταθμοί του με τα μάρμαρα διαφόρων αποχρώσεων, αποτελούν έργα τέχνης. Για το βράδυ επιζητήστε την κράτηση θέσεων για παρακολούθηση κάποιας παράστασης.

4η ημέρα: ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ημέρα ελεύθερη. Για σήμερα σας προτείνουμε εκδρομή στην περιοχή ΖΑΓΚΟΡΣΚ (Σεργκίεφ Ποστάντ), που είναι η έδρα των Ρώσων Πατριαρχών και έχει και αυτό το Κρεμλίνο του (λευκό σε αντίθεση με το κόκκινο της Μόσχας). Θα επισκεφθείτε το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ της ΛΑΥΡΑΣ, με τους γαλάζιους τρούλους και τα ιερά εικονίσματα στο ναό της, καθώς και άλλους ναούς. Επισκεφθείτε ακόμη στη Μόσχα τον πεζόδρομο Άρμπατ, που συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες αλλά και ντόπιους, με πλανόδιους καλλιτέχνες και διαφόρων ειδών μαγαζιά, για αγορές, καφέ, ποτό κ.ά. Το βράδυ μεταφορά στο σταθμό του τρένου και αναχώρηση για την Αγία Πετρούπολη. Διανυκτέρευση στο τρένο.

5η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Άφιξη το πρωί στην ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, την πόλη που ίδρυσε ο ΜΕΓΑΣ ΠΕΤΡΟΣ πριν 300 περίπου χρόνια. Επίσκεψη στο φρούριο των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ, στο νησάκι ΠΕΤΡΟΠΑΥΛΟΣΚ στο Δέλτα του ποταμού ΝΕΒΑ, απ' όπου ξεκίνησε το χτίσιμο της Αγίας Πετρούπολης. Στο φρούριο στεγάζεται το ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ της πόλης, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ με τους ΤΑΦΟΥΣ των ΤΣΑΡΩΝ, ενώ ο ΆΓΓΕΛΟΣ με τον ΣΤΑΥΡΟ στην κορυφή του πυργίσκου του, είναι σύμβολο της πόλης. Συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα περάσουμε από τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΝΕΦΣΚΥ, με τα εντυπωσιακά κτίρια, όπως την ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΚΑΖΑΝ, που κτίστηκε με πρότυπο τον Άγιο Πέτρο της Ρώμης. Κατόπιν θα δούμε το ΝΑΥΑΡΧΕΙΟ, με την καραβέλα στην κορυφή του και την ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ με το μπαρόκ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ, το ΜΕΓΑΡΟ του ΣΤΡΑΤΟΥ, τη ΣΤΗΛΗ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και τέλος το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ του ΑΟΥΡΟΡΑ που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

6η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στο ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ, στο Φινλανδικό Κόλπο. Αυτοκρατορική κατοικία με το όνομα ΠΕΤΕΡΧΟΦ αρχικά, μετατράπηκε κατόπιν από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες, σε ένα μοναδικό χώρο με Πάρκα σε διάφορα επίπεδα, δεκάδες σιντριβάνια και αγάλματα και τα Ανάκτορα. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην όμορφη πόλη στις όχθες του Νέβα, που για τα πολλά της κανάλια και τις εκατοντάδες γέφυρες έχει ονομασθεί και "Βενετία του Βορρά". Αν θέλετε κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα, για να έχετε μια διαφορετική άποψη της πόλης.  

7η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΤΑΖ, που στεγάζεται στα Χειμερινά Ανάκτορα.  Σήμερα στις 1.057 αίθουσες και δωμάτιά του, στεγάζει 3.000.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία αρχαιολογικά ευρήματα και έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής των περισσότερων μεγάλων ζωγράφων, γλυπτά κ.ά.), που χρειάζονται χρόνια και πάνω από 10 χλμ. για να τα περιεργασθεί όλα ένας επισκέπτης. Απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ σας προτείνουμε παρακολούθηση κάποιας παράστασης μπαλέτου.

8η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για αγορές ή προαιρετικές επισκέψεις. Αποχαιρετάμε την πόλη του Μεγάλου Πέτρου, της Μεγάλης Αικατερίνης και του Λένιν, με τις πάνω από 2.500 βιβλιοθήκες, τα 70 μουσεία, τα 50 θέατρα και τα 2.000 αρχοντικά παλάτια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

Σημειώσεις:
1) Σε ορισμένες αναχωρήσεις, το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα
2) Η σειρά των ξεναγήσεων και επισκέψεων μπορεί να αλλάξει
3) Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και 7ήμερο με ενδιάμεση πτήση Μόσχα-Αγία Πετρούπολη αντί για τρένο

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο :

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδικό

Αεροπ.  Εταιρ.

21/06 – 14/07 – 19/08

AEROSTAR HOTEL MOSCOW 4*
PARK INN PULKOVSKAYA 4*

928 €

1.278 €

878 €

ALITALIA

03,29/07–14,26/08 – 02/09

1.088 €

1.435 €

1.038 €

KLM

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ / ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσο σταθμό με την ALITALIA & την KLM
Εισιτήρια τρένου σε δίκλινες κουκέτες για τη διαδρομή Μόσχα –  Αγία Πετρούπολη
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* για 3 διανυκτερεύσεις στη Μόσχα και 3 στην Αγ. Πετρούπολη.
Ημιδιατροφή καθημερινά (7 προγεύματα & 7 γεύματα στο σύνολο του ταξιδιού)
Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Φόροι αεροδρομίων
Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα 
Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.