ΠΑΡΙΣΙ-ΕΛΒΕΤΙΑ 10 ημέρες οδικώς ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

paris-Switzerland1 paris-Switzerland2 paris-Switzerland3

Διάρκεια 10ήμερη οδική εκδρομή
Αναχωρήσεις 09,16,25/07 – 02,10,16, 31/08 – 24/09 – 22/10ΠΑΡΙΣΙ- ΕΛΒΕΤΙΑ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ (NΟΡΜΑΝΔΙΑ)
ΑΟΣΤΑ - ΓΕΝΕΥΗ - ΠΑΡΙΣΙ- - ΕURODISNEY - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ -
BAΣΙΛΕΙΑ -ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ

 1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ ( ΠΛΟΙΟ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί (09:00), για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΓΚΩΝΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα : ΑΓΚΩΝΑ – ΑΟΣΤΑ ή ΓΕΝΕΥΗ
Άφιξη στο λιμάνι της Αγκώνα και άμεση αναχώρηση για ΜΙΛΑΝΟ. Η διαδρομή μας από την κεντρική και Βόρεια Ιταλία, διασχίζοντας τις εύφορες πεδιάδες της Αιμίλια Ρομάνια, με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή, αφού προσπεράσουμε την πόλη του ΜΙΛΑΝΟΥ, θα καταλήξουμε στην περιοχή της ΑΟΣΤΑ για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΑΟΣΤΑ - ΓΕΝΕΥΗ – ΠΑΡΙΣΙ
Μετά το πρωινό, μέσω του τούνελ MONT BLANC, θα περάσουμε στην Ελβετία και τη ΓΕΝΕΥΗ, όπου θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη της διπλωματίας, με το ΜΕΓΑΡΟ των ΗΝΩΜΕΝΩΝ , το ΜΝΗΜΕΙΟ της ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, κ.α. Αποχαιρετάμε την πόλη και τη ΛΙΜΝΗ ΛΕΜΑΝ με αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο τα ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ και ξεκινάμε για ΠΑΡΙΣΙ. Φωτισμένη ήδη η Γαλλική πρωτεύουσα μόλις φθάνουμε το βράδυ και η πρώτη εικόνα είναι εντυπωσιακή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΠΑΡΙΣΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ – ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ
Γνωριμία με το ιστορικό και μοντέρνο ΠΑΡΙΣΙ. Η σημερινή περιήγηση - ξενάγηση περιλαμβάνει, την ΟΠΕΡΑ, την ΑΨΙΔΑ του ΘΡΙΑΜΒΟΥ, το ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ, τον ΠΥΡΓΟ του ΑΪΦΕΛ, το ΜΕΓΑΡΟ των ΑΠΟΜΑΧΩΝ, το ΚΑΡΤΙΕ ΛΑΤΕΝ, την ΣΟΡΒΟΝΝΗ, την ΠΑΝΑΓΙΑ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ, το ΠΑΝΘΕΟΝ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, την ΒΑΣΤΙΛΗ, τα ΜΕΓΑΛΑ ΒΟΥΛΕΒΑΡΤΑ και τέλος το ΜΟΥΣΕΙΟ του ΛΟΥΒΡΟΥ (εσωτερική επίσκεψη) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Φιλοξενεί περίπου 35.000 μεγάλης αξίας εκθέματα που περιλαμβάνουν έργα της αρχαιότητας και της μεσαιωνικής τέχνης μέχρι το 1848. Μεταξύ άλλων θα δούμε την ¨ΑΦΡΟΔΙΤΗ της ΜΗΛΟΥ ¨, την ¨ΝΙΚΗ της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ¨και την γνωστή σε όλους ¨ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ¨ του ΝΤΑΒΙΝΤΣΙ. Λίγο αργότερα, είκοσι χιλιόμετρα ΝΔ της Γαλλικής πρωτεύουσας θα επισκεφτούμε τα ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ για να γνωρίσουμε τα κυριότερα διαμερίσματα και τους πανέμορφους κήπους. Επιστροφή στο ΠΑΡΙΣΙ, ακολουθεί χρόνος ελεύθερος, στην πάντα ενδιαφέρουσα και αξιόλογη αγορά της Γαλλικής πρωτεύουσας. Δείπνο και η πρόταση μας για επίσκεψη στο λόφο της ΜΟΝΜΑΡΤΗΣ με τη βασιλική ΣΑΚΡ ΚΕΡ, καθώς επίσης και η προαιρετική διασκέδαση στο φημισμένο παρισινό καμπαρέ MOULIN ROUGE, θα κλείσουν ευχάριστα την ημέρα μας.

5η ημέρα : ΠΑΡΙΣΙ – ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια πολύ όμορφη εκδρομή στις γραφικές ακτές της Νορμανδίας. Θα επισκεφθούμε τις παραθαλάσσιες πόλεις και παραθεριστικά κέντρα της Βόρειας Γαλλίας, DEAUVILLE, TROUVILLE και HON FLEUR. Θα απολαύσουμε το φαινόμενο της παλίρροιας και θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Παρίσι. Δείπνο και διανυκτέρευση. Για τους εκδρομείς που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πιο πάνω εκδρομή η ημέρα είναι ελεύθερη στην Γαλλική πρωτεύουσα και την αγορά της, με σημείο συνάντησης το απόγευμα το ξενοδοχείο, για τη μεταφορά στο βραδινό φαγητό.

6η ημέρα : ΠΑΡΙΣΙ – EURODISNEY
Πρωινό και αναχώρηση για το μαγικό κόσμο της EURODISNEY. Τριάντα δύο μόνο χιλιόμετρα ανατολικά της Παρισινής πρωτεύουσας, απλώνεται η DISNEYLAND και μας περιμένει για να μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις. Βρισκόμαστε όμως πολύ κοντά και έτσι θα ξεκινήσουμε αμέσως το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, με το τραινάκι των πειρατών, θα περάσουμε από το μικρόκοσμο, θα ανεβούμε στο διαστημικό βουνό, θα οδηγήσουμε το δικό μας διαστημόπλοιο στο ΣΤΑΡ ΤΟΥΡΣ και θα επισκεφθούμε το μαγικό κόσμο της Κοιμωμένης, του Πινόκιο, του Πήτερ Πάν και της Χιονάτης με τους επτά Νάνους. Γεύμα προαιρετικά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που υπάρχουν μέσα στο πάρκο και συνεχίζουμε με πολλά άλλα, μέχρι το απόγευμα που θα επιστρέψουμε στο ΠΑΡΙΣΙ. Μετά το δείπνο ακολουθείστε την πρόταση μας για προαιρετική ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στο ΣΗΚΟΥΑΝΑ με τα γραφικά ΜΠΑΤΩ, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή μας στο ΠΑΡΙΣΙ.

7η ημέρα : ΠΑΡΙΣΙ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ή ΒΑΣΙΛΕΙΑ
Η Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, θα είναι ο επόμενος σταθμός μας. Η πλατεία ΚΛΕΜΠΕΡ, ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ χτισμένος από κόκκινο ψαμμόλιθο, αλλά και το κτίριο του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας προς την ΕΛΒΕΤΙΑ, θα διανυκτερεύσουμε στη ΒΑΣΙΛΕΙΑ ή το ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ. Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ είναι μια πόλη με το σημαντικότερο εμπορικό λιμάνι της ΕΛΒΕΤΙΑΣ, χτισμένη πάνω στις όχθες του Ρήνου και έχει προσελκύσει πολλές βιομηχανίες. Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ και άλλα 20 Μουσεία μεγάλου ενδιαφέροντος, το ΜΕΓΑΡΟ του ΚΙΣΣΓΚΑΡΝΤΕΝ και ο ΠΥΡΓΟΣ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ των Διεθνών Διακανονισμών, τονίζουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα : ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ
Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στην περιοχή των Γερμανοελβετικών συνόρων, μέσα από μια αδιάκοπη διαδοχή λόφων προβάλουν αντικριστά οι ορεινοί όγκοι του ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟΥ και του ΓΙΟΥΡΑ, ανάμεσα στους οποίους περνά το μεγάλο ποτάμι. Το δρομολόγιό μας ανεβαίνει πάλι στην κοιλάδα του Ρήνου και μας οδηγεί στους περίφημους καταρράκτες στο ΣΑΦΧΑΟΥΖΕΝ. Λίγο αργότερα στη ΖΥΡΙΧΗ, τη μεγαλύτερη Ελβετική πόλη θα έχουμε λίγο χρόνο να περπατήσουμε στη Μπανχοφστράσσε και να φτάσουμε μέχρι την παραλία της όμορφης λίμνης. Στην πόλη της ΛΟΥΚΕΡΝΗΣ φθάνουμε αργότερα για τον απογευματινό καφέ πλάι στην όμορφη λίμνη με τη ξύλινη γέφυρα. Η μαγεία των Ελβετικών τοπίων θα συνεχιστεί στη διαδρομή μας προς το Λουγκάνο. Το τούνελ του Αγ. Γοτθάρδου (μήκους 17 χλμ.) θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Αργά το απόγευμα αφού προσπεράσουμε την πόλη του ΛΟΥΓΚΑΝΟ θα καταλήξουμε στο ΜΙΛΑΝΟ για δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα : ΜΙΛΑΝΟ- ΑΓΚΩΝΑ
Αφήνουμε την πόλη των «ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ» πολύ νωρίς το πρωί και μέσω ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ φθάνουμε το απόγευμα στο λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η ημέρα : ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ
Άφιξη το μεσημέρι στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση, όπου θα φθάσουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο :
Σε δίκλινο :        778 €
Σε μονόκλινο : 1.060 €
Παιδικό :           700 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Εκδρομές –περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup. και 4*.
Πρωινό και ένα φαγητό καθημερινά εκτός πλοίου( 07 πρωινά- 07 δείπνα)
Εισιτήρια πλοίων σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγό – συνοδός του γραφείου μας.
Φ.Π.Α
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, ποτά γευμάτων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα
Σημείωση : Υπάρχει περίπτωση σε κάποιες αναχωρήσεις η δεύτερη διανυκτέρευση να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.